Messi najavio kraj: U Barci završavam sa Evropom - Ostaje mi još jedna neispunjena želja!

Zvijezda Barcelone Lionel Messi još je jednom jasno poručio kako nema namjeru da zaigra u bilo kojem drugom evropskom timu. 


Messi će 24. juna napuniti 31 godinu i sigurno je da je pred njim još nekoliko godina vrhunske izvedbe u dresu katalonskog velikana.
On u Barceloni zaista i namjerava okončati evropsku karijeru. Ipak, službeni oproštaj imaće u klubu u kojem je počeo kao dječak i klubu koji mu je uz Barcelonu jedini ostao u srcu, a to su Newell's Old Boys.On je to najavio u razgovoru za Mundo Deportivo. "Barcelona će biti moj jedini tim u Evropi. Karijeru bih ipak volio završiti u Argentini u dresu Newell'sa. Želio bih odigrati šest mjeseci tamo ili barem nekoliko utakmica", rekao je Messi.

Kasnije je dodao: "Kada sam bio dječak sanjao sam da igram na Colossusu (stadion Newell's Old Boysa). Otišao sam sa neispunjenom željom da zaigram tu", istakao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.Messi je kompletnu profesionalnu karijeru proveo u Barceloni, a prethodnih godina povezivao se sa prelaskom u PSG i Manchester City. To se sigurno na kraju neće dogoditi i Barca će biti jedini evropski tim za kojeg je čudesni Argentinac igrao.

"Samo bih želio da ostanem u ovoj formi i da na ovakvom nivou igram za Newell's, to mi je san otkad znam za sebe", rekao je Messi. Zaista, teško je povjerovati da Messi u Evropi može zaigrati bilo gdje osim u Barceloni, ali on ima svoj san ipak da zaigra u drugom klubu i sigurni smo da će ga i ispuniti, jer sigurno da ne postoji klub koji raširenih ruku ne bi prihvatio Messija pa u bilo kojem dobu.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.