MESSI GA ŽELI: Idealno pojačanje za Barcu - Pravo iz Engleskog velikana

Barcelona iza sebe ima poprilično uspješnu sezonu koja je završena prošle sedmice osvajanje duple krune. 


Međutim, svi navijači katalonskog prvog kluba žele da njihov tim počne da na još višem nivou i da igra ozbiljniju ulogu u Ligi prvaka.
Barca je ove sezone neočekivano ispala u četvrtfinalu kada ih je izbacila Roma. Ernesto Valverde je poručio da je to jedina mrlja ove sezone, ali je poručio da će ovog ljeta dosta toga mijenjati u igračkom kadru.Barcu je već napustio Andres Iniesta, a očekuje se da kroz izlazna vrata Camp Noua prođe još nekoliko igrača. Pored toga vrijedno se radi i na potencijalnim pojačanjima u koja je uključen i Lionel Messi.

Messi je još jednom savjetovao čelnike kluba koje igrače trebaju dovesti. Kako piše Don Balon, među prvima na listi Messija nalazi se bek Chelseaja, Marcos Alonso. Navodno, Argentinac vjeruje da bi se ovaj igrač uklopio u igru Barcelone na lijevoj strani.Messi misli da bi se Marcos Alonso uklopio dobro te da bi bio odličan tandem s Jordijem Albom. Marcos Alonso u Chelseaju zarađuje oko 90.000 funti semično, a do sada je napravio 70 nastupa na svim takmičenjima i bio je jedno od prvih imena na timskoj listi pod vodstvom Antonio Contea.

Alonso se ne čini nezadovoljnim u Chelseaju i nije napravio nikakve javne tvrdnje o tome da želi otići, što je možda loša vijest za Barcelonu mada neki igrači ne žele da pričaju u prazno, iako novac može govoriti u svoje ime. 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.