KREĆU REFORME: Neymar će biti bijesan - Prijatelj Brazilca leti, Nijemac do prvog pojačanje?!

Nijemac Thomas Tuchel čini se ima potpuno odriješene ruke i vrlo jasan plan. A ovaj put sve će biti drugačije... 


Izgleda da će Thomas Tuchel dobro prodrmati redove Paris Saint Germaina, a ono što slijedi, kako piše "Parisienne" bi moglo dodatno da podgrije situaciju.
Naime, Nijemac želi da se oslobodi povrijeđenog Danija Alvesa, smatra da je najbolje da napusti klub jer neće biti standardan i plaši se da bi mogao da pokvari atmosferu u svlačionici. Problem je Neymar .Alves mu je, uz Thiaga Silvu najbolji prijatelj, pitanje je kako bi to prihvatio. Drugi problem je Buffon. Iako je sve dogovoreno, on još neće objaviti odluku, makar ne do početka prelaznog roka, navodno još razmišlja.

 Ali, prema izvorima iz Italije, Silvano Martina je sve dogovorio. To je razbjesnilo Areolu i njegovog menadžera Raiolu, naime, iako je Buffon rekao da je spreman da sjedi na klupi, teško je zamisliti tu situaciju, nije želio da sjedi na klupi u Juventusu, a sjediće u Parizu, iako za ogroman novac.Sada Areola ne želi da produži ugovor jer misli da će Tuchel favorizovati Buffona, uostalom, Nijemac se već javno zapitao koji normalan čovjek ne bi želio da ima u timu najboljeg golmana svih vremena.

Da li je ovo tek početak problema? Ono što francuski mediji navode je da su pozicije Nijemca mnogo jače, da ga je dovela lično vladajuća porodica Al-Tani i da ima odriješene ruke da zavede red u ekipi, kao i da on to po svaku cenu namjerava da učini.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.