Ipak ima nade: Stigli rezultati Salahove povrede - Nije sve tako crno!

Sinoć u 30. minutu povrijedio se Salah, nakon duela sa Ramosom povrijedio je rame i morao je van terena!


A samo sedam minuta kasnije van igre je morao i Carvajal. Prema sinoćnjim informacijama, koje prenosi "Bi-Bi-Si", Salah je doživeo iščašenje ramena.
I prema prvim prognozama trebalo je da propusti Mundijal u Rusiji! A Ramos je kako tako ponovo odveo svoj klub u još jednu pobjedu! Povreda koju je Salah zadobio na sinoćnjoj utakmici je teška i sa psihičke strane.Pitanje je kakav će egipatski fudbaler izgledati poslije nje obzirom da je dosta uticala na njegovu psihu. Salah se, tokom odlaska u svlačionicu sinoć, "pošteno" isplakao, ali danas su ga dočekale dobre vijesti.

"Bila je to i više nego teška noć, ali ja sam uvijek bio borac. Uvjeren sam kako ću vas u Rusiji sve učiniti ponosnim. Vaša ljubav i podrška mi daju snagu koja mi je potrebna", napisao je Salah na Twitteru.Javili su se i iz tabora egipatske reprezentacije. Naglasili su kako povreda nije teže prirode, te kako će, po svemu sudeći, Salah predvoditi napad reprezentacije Egipta na Mundijalu. Procjene su da će Salah pauzirati tri sedmice.

Salah je nakon Rogera Hunta i Iana Rusha postao tek treći Liverpoolov igrač koji je zabio više od 40 golova u svim takmičenjima jedne sezone. Bez ikakve dileme kupovina Salaha je bila jedna od najboljih investicija ovog slavnog kluba, koji je ljetos genijalnog 25-godišnjeg napadača otkupio od Rome. Nadamo se brzom oporavku Egipatske zvijezde i odličnim igrama u Rusiji!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.