Ide na Mundijal: Neće ga na terenu, nema problema - Ben Arfa na novom radnom mjestu!

Bivši francuski reprezentativac daleko je od one prave forme kao nekada, a već dugo nije zaigrao na najvišem nivou.


Prema navodima France Footballa, Ben Arfa se na neprimjeren način (nije poznato šta je tačno rekao) našalio na račun prvog čovjeka kluba Nassera Al-Khelifija.
Ben Arfa se, navodno, šaljivo "požalio" Šeiku Tamimu bin Hamadu Al Thaniju, katarskom emiru, da je teško stupiti u kontakt sa Al-Khelifijem. U tom momentu se, kako prenosi France Football, Al-Khelaifi osjetio poniženim i zakleo da Ben Arfa više nikada neće obući dres PSG-a.Odluka predsjednika PSG-a nije teško pala ni treneru Unaiju Emeryju koji je već ranije zamjerio Ben Arfi. Emeryju je jednom prilikom, navodno, poručio da nikada neće proći osminu finala Lige prvaka čak ni da ima najbolju ekipu na svijetu.

Hatem Ben Arfa je ovog proljeća proslavio čitavu godinu dana neigranja za Paris Saint Germain, eliminisan je iz ekipe. Sjedio je na tribinama, primao 5 miliona po sezoni i sada će napustiti klub.Jasno, izgubio je mjesto u reprezentaciji, ali ide na Mundijal. Dobio je ponudu, biće komentator "France Footballa", raditi u tandemu sa Yayom Toureom. Njegova kolumna će se se zvati "Slobodna tribina", što je ironično.

Jer kako Hatem Ben Arfa sam kaže, privikao se na to mjesto uz teren, pa mu je to ime palo na pamet. Kako će se snaći u ulozi stručnog komentatora, ostaje da vidimo. Podsjećamo, Mundijal počinje 14.juna. 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.