Francuz utišao sve: "Skinite me sa spiska - Neću da budem tu"

Francuska javnost ostala je iznenađena nakon što je selektor Didier Deschamps objavio spisak fudbalera koji će putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.


Među 23 fudbalera nije bilo nekoliko velikih imena kao što su Anthony Martial ili Alexandre Lacazette.
A na završni popis nije "upao" ni veznjak PSG-a Adrien Rabiot. On je kao i ostale kolege završio na rezervnom spisku od 10 igrača, ali on tamo ne želi biti i zatražio je da se njegovo ime makne sa tog popisa. L'Equipe tvrdi da je Rabiot uputio pismo Fudbalskom savezu Francuske da skinu njegovo ime sa popisa jer ne želi biti rezerva, a ovakav potez bi mogao ozbiljno ugroziti njegovu budućnost u nacionalnom timu.

Ovom odlukom je definitivno zatvorio vrata reprezentacije, pa čak i ako se neko iz veznog reda povrijedi pred SP, Deschamps će pozvati druge opcije i Rabiot se sam otpisao. Zaista nevjerovatan potez ovog fudbalera koji je imao nešto slabiju sezonu.Nešto slabija sezona ga je na kraju koštala poziva u reprezentaciju, krivi doskorašnjeg trenera PSG-a Unaija Emeryja i tvrdi da ga je konstantno koristio na pogrešnoj poziciji. Sada je međutim kasno za bilo kakve promjene i Rabiot će vjerovatno još dugo biti van reprezentacije.

Adrien Rabiot je ove sezone imao više nego dobru minutažu, pa je odigrao čak 49 utakmica pri čemu je uspio da ostvari 4 pogotka a pomogao je da se ostvare 7 pogodaka. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 40.5 miliona britanskih funti!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.