Emery ispravlja nepravdu: Vraća zvijezdu koju su svi zaboravili - A Arsenal osramotio!

Po Emeryjevog direktivi - Osramoćeni i zaboravljeni Topnik se vraća na Emirates nakon dužeg odsustva!


Unai Emery je zamijenio Arsenea Wengera na klupi Arsenala, a prvi fudbaler kojeg dovodi na Emirates je već pod ugovorom sa Topnicima.
Naime, španski stručnjak je odlučio pružiti novi šansu davno zaboraljvenom ofanzivcu Lucasu Perezu. Lucas Perez je u Arsenal stigao 2016. godine za oko 17 miliona funti i odmah zadužio "devetku".Ipak, Perez je upisao svega 11 nastupa u Premier ligi i ubrzo postao višak u rosteru Arsenala. Osim što je u potpunosti pao u drugi plan, on je i dodatno osramoćen kada mu je "otet" dres sa brojem devet.

Dres je proslijeđen Alexandreu Lacazetteu, čim je Francuz stigao u London. Ubrzo nakon toga je vraćem klubu iz kojeg je i stigao na Emirates, Deportivo La Courni. Tačnije poslan je na posudbu u ovu špansku ekipu na ljeto 2017. godine. Iako je većina navijača Arsenala već odavno zaboravila na Pereza, Emery ga je sada odlučio vratiti na Emirates za predsezonske pripreme. Naime, španski mediji izvještavaju da Arsenal neće prodati ili ponovo slati na posudbu Pereza već će mu Emery pružiti novu priliku da se dokaže i izbori za mjesto u prvom timu Topnika.

 Inače, Perez je ove sezone upisao 37 nastupa za Deportivo La Corunu u svim takmičenjima, te je postigao devet golova i upisao osam asistencija. On bi se na Emirates trebao vratiti krajem juna, po isteku posudbe, a njegov ugovor sa Arsenalom traje do 2020. godine.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.