Buffon iznenađen: Pred njim istorijska ponuda velikana - Koja se teško odbija!

Velikan je ponudio Gianluigiju Buffonu nevjerovatan ugovor. Ovaj 40-godišnji čuvar mreže napustio je Juventus nakon 17 godina, a iako polako ulazi u petu deceniju života, još uvijek očigledno ne razmišlja. 


Konačnu odluku o eventualnom nastavku karijere Buffon je najavio za narednu sedmicu, a francuski prvak PSG čini sve kako bi legendarnog čuvara mreže privolio da nastavi karijeri.
Iako će početkom januara naredne godine napuniti 41 godinu, to Parižanima ne smeta, te su mu ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan čak osam miliona eura po sezoni. To bi značilo da će Buffon među stativama stajati sve do 45. godine života što bi svakako bio presedan u svijetu fudbala.Također, ponuđen mu je i posao ambasadora Svjetskog prvenstva u Kataru i sada je samo na italijanskom čuvaru mreže da odgovori potvrdno na ovu ponudu. Svakako je veoma primamljiva.

Buffon je sjajnim partijama na golu Juventusa i reprezentacije Italije izrastao u jednog od najboljih golmana svijeta, a iako se nalazi na samom zalasku karijere još uvijek oduševljava svojim odbranama.Buffon je prošle godine otkrio zbog čega je odlučio da postane golman, te ko je najveći krivac što se to desilo. Naravno, njegov odgovor je šokirao mnoge jer je rijetko ko pomislio da mu je idol bio nekadašnji golman Kameruna.

"Kada sam bio dječak postojao je golman koji je bio za mene nešto neopisivo. To je nekadašnji golman Kameruna, Thomas N'Kono. Vidio sam ga na SP 1990. godine i uz Italiju zaista sam iskreno navijao za Kamerun. Prva utakmica je bila između Argentine i Kameruna koju sam pomno gledao. Pobijedio je Kamerun i ja sam tada odlučio da postanem golman", rekao je Buffon.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.