BEZ RIJEČI: Ostali bez Lige Prvaka - Pa ih navijači pretukli!

Incident kakav se do sada nije zapamtio: Huligani upali u svlačionicu kluba i razbili glavu svog fudbalera! 


Zaista nevjerovatne scene dešavale su se jučer na treningu jednog od najboljih portugalskih klubova!
Kako javljaju tamošnji mediji, oko 50-ak huligana upalo je u svlačionicu  Sporting Lisabona, sve porazbijalo i između ostalog povrijedilo prvu zvijezdu kluba Basa Dosta. Holanđanin je dobio nekoliko ozbiljnih posjekotina na glavi.Huligani su bili nezadovoljni jer je klub ostao bez Lige šamnpiona, a osim Dosta povrijedili su još nekoliko igrača i članova stručnog štaba. Ovo je sigurno incident kakav zaista ne pamti moderni fudbal.

Više informacija o ovome bi se trebalo znati u narednim satima i danima. Inače, ovi huligani su u trenutku napada bili dobro naoružani kako metalnim šipkama tako i palicama, a u svlačionicu su bacili i nekoliko baklji.
Napad je već osudio klub, kao i rukovodstvo portugalske lige. Podsjetimo, Sporting je ovu sezonu okočnao na trećoj poziciji, a u posljednjem meču je na veliku žalost igrača u ovom slučaju, izgubio od Maritima sa 2:1.

Ovo su svakako loše vijesti kako za ove huligane i druge navijače koji nisu učestvovali u incidentu tako i za klub kojem sigurno slijede neki tipovi kazni jer su dopustili ovako nešto. Da ne spominjemo snižavanje ugleda kluba pred eventualnim pojačanjima...

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.