Barca dodaje Liverpoolu: Katalonci šalju pojačanje Englezima - Prkose Realu pred finale?!

Španski mediji tvrde da je sporazum postignut a u ovom slučaju se nije mogao desiti slučajno u trenutku baš pred finale Lige prvaka!


Ova dva kluba su jako poznati po svom izuzetno teškom rivalstvu što se dalo vidjeti i na posljednjem El Clasicou kada su Realovci izbjegli da daju počasnu stražu Barceloni kako tradicija La Lige nalaže...
Izgleda da će Barcelona proslediti Yerryja Minu Liverpoolu. Navodno je dogovor postignut, talentovani Kolumbijac koji nije dobijao šansu od dolaska iz Palmeirasa će sljedeću sezonu provesti u Premier League.Navijači obje strane su uvjereni kako je ovo sve Barcelonin naum samo kako bi prkosili svom rivalu. Mina bi trebalo da pojača posljednju liniju Liverpoola, vidjećemo hoće li uz pozajmicu, biti i klauzule o otkupu ugovora.

Valverde mu nije pružao šansu, standardni su Umtiti i Pique, Vermaelen je treća opcija, pa je jasno zbog čega talentovani igrač nije ovog proljeća često bio na terenu. Navodno je imao ponude Villareala, Seville, Valencije i Celte.Ali se ipak odlučio za Premier Leagueu, Barca vjeruje da će mu igranje za veliki klub doista pomoći. Da li to znači da Umtiti ostaje i da će produžiti ugovor i izbrisati klauzulu od 60 miliona, ili da u slučaju odlaska Francuza, Katalonci imaju opciju za kupovinu novog štopera?

Traže li nekog drugog dosta iskusnijeg od Mine, ostaje da vidimo. Klopp želi i Dembelea, ali to je teška misija pošto Francuz i pored izvjesnog dolaska Griezmanna ostaje na Camp Nou.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.