ZOV NOVCA: Napušta Englesku i odlazi u Kinu - Kinezi očigledno nisu ni pogledali njegovu statistiku!

Sjajni belgijski napadač na ljeto će najvjerovatnije napustiti Premier ligu i svoju karijeru nastaviti u Kini. 


Belgijanac se trudi i golovima želi spasiti Palace od ispadanja, no evidentno je da od ljeta neće biti stanovnik Londona i član ekipe koja se nalazi u opasnoj zoni.
Iako se trudi, njegov učinak je mizeran i baš je čudno da ga je neko spreman platiti 20 miliona funti. A ni Crystal Palace ne bježi od ljetnog transfera, ipak im Kinezi nude spomenutih 20 miliona što za njih nisu male pare i jasno da mogu da odrade dobar posao sa tim primanjima.Naime, to je pristoja ponuda za Bentekea o kojem je i riječ i to je novac kojim bi Palace mogao dovesti barem trojicu kvalitetnih igrača na raznim pozicijama i tako dodatno ojačati svoj tim.

Benteke trenutno zarađuje oko 90.000 funti sedmično, ali nije ispunio očekivanja, a njegovi agenti navodno već rade s Kinezima i planiraju da mu "srede" još veću zaradu.Benteke je od 2016. godine za Palace odigrao 60 mečeva i postigao je 17 golova, a prethodno je nastupao za Genk, Standard, Aston Villu i Liverpool. U ovoj sezoni je zabio samo dva premierligaška gola na 24 nastupa.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.