PADAJU REKORDI: Realov istorijski potez, prodaje tri zvijezde i daje 700 miliona za tri igrača!

Real se priprema za najspektakularniji prijelazni rok u istoriji... 


Iako ankete najtiražnijih madridskih sportskih dnevnika govore da većina navijača Reala ne žele vidjeti Neymara na Santiago Bernabeuu, iako je nedavno čak i španjolski premijer te osvjedočeni navijač Reala Mariano Rajoy otvoreno izjavio da bi radije uzeo neke druge igrače, predsjednik Reala Florentino Perez navodno ne odustaje od najveće zvijezde PSG-a i brazilske reprezentacije.
Neymar se trenutno u Brazilu oporavlja od teže povrede i operacije stopala, zbog koje je propustio uzvratni okršaj s Realom u osmini Lige prvaka, a čime je u Parizu mnoge naljutio i razočarao. Španjolski mediji pišu da je Perez doznao iznos za koji bi PSG eventualno prodao Neymara. Navodno mu je cijenu priopćio osobno predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, koji mu je ujedno i dobar kolega iz nekih zajednički poslovnih akcija, a radi se o iznosu od 400 miliona eura.

Al-Khelaifi je u povjerljivom razgovoru pred nedavnu utakmicu dvaju klubova na Parku prinčeva rekao Perezu da PSG u biti ne namjerava prodati Neymara, dapače namjerava ga zadržati još godinama, ali ako on doista ne želi ostati i ako bude tvrdoglavo inzistirao na odlasku, neće ga pustiti ispod 400 miliona eura.Perez je navodno odgovorio da je spreman to platiti u slučaju da Neymar pristane prijeći u Real. O koketiranju Reala i Neymara spekulise se najmanje godinu dana, zapravo od trenutka kada je Brazilac potpisao za PSG.

Neymarov dolazak na Park prinčeva neki su analitičari protumačili tek kao usputnu stanicu između Barcelone i Reala, jer je jasno da Neymar nije mogao izravno prijeći u Real zbog znanog animoziteta dvaju klubova, pa se odlučio za obilaznu taktiku.

Španjolski mediji već mjesecima pišu da se Real priprema za rekonstrukciju ekipe, te da je predsjednik Reala osigurao golemi fond za kupovinu novih igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Madriđani će navodno baratati s više od 600 miliona eura! Oko 400 miliona eura Real će osigurati iz rezerve koju je skupio u protekle dvije godine kada se suzdržavao od kupovine skupocjenih zvijezda, a preostali iznos namaknut će prodajom igrača.


Perez je navodno za Neymara već izdvojio na stranu 200 miliona eura, a još najmanje toliko skupit će prodajom trojice igrača. Navodno je riječ o Iscu, kojeg želi Manchester City i spreman ga je platiti oko 80 miliona eura, potom Garethu Baleu kojeg u prvom redu želi Manchester United, a navodno je zainteresiran i njegov bivši klub Tottenham.

Perez planira na Baleu uprihoditi oko 100 miliona eura. U Realu se nadaju da će nagovoriti Tottenham na trampu s Harryom Kaneom i dodatkom od nekoliko desetaka miliona eura u kešu. Treći je na transfer listi Karim Benzema, koji bi se mogao vratiti u Francusku, pitanje je u koji klub, a Real se nada zaradi između 50 i 60 miliona eura.

Dakle, Real planira prodajom trojice navedenih igrača uprihoditi oko 230-240 miliona eura, što je više nego dovoljan iznos potreban za zatvaranje Neymarova transfera, budući da je 200 miliona već spremljeno.


Ako će ih Neymar stajati 400 miliona, Madriđani se nadaju da za Harryja Kanea i Edena Hazarda neće trebati više od 250 do maksimalno 300 miliona eura. Dakle, samo na tri igrača Real bi mogao potrošiti blizu 700 miliona eura. S time što su Neymar i Kane ipak glavne mete.

Nešto se očito kuha, a što će biti, tek ćemo vidjeti. U svakom slučaju ljetni prijelazni rok mogao bi biti najspektakularniji ikad, Real bi mogao porušiti sve transferne rekorde.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.