ON SE NIŠTA I NE PITA: Svjetski gigant kroji sudbinu Neymaru, on ide gdje njima odgovara!

Madridski mediji danima plasiraju vijesti da će Neymar definitivno karijeru nastaviti u Real Madridu.  


List As prenosi da bi transfer Brazilca iz Pariza u Madrid mogla pogurati ni manje ni više nego - kompanija "Nike".
Postavlja se pitanje, šta bi "Nike" imao interes kada je upravo on sponzor Parižana, a Realov je njihov najveći konkurent - Adidas?Upravo u tome i leži odgovor, ukoliko se ispostavi da PSG ne može zadržati Neymara i da je povratak u Španiju neminovan, "Nike" će na ovaj način pokušati istovremeno riješiti "dvije muhe jednim udarcem".

Plan je da se Real Madrid natjera na pregovore oko sponzorstva i da potpiše višegodišnji ugovor sa kompanijom "Nike", odnosno da završi saradnju sa Adidasom poslije skoro dvije decenije."Nike" je Realu navodno ponudio da pokrije dio transfera, pošto PSG neće da pusti Brazilca za manje od 400 miliona eura i tako bi svog velikog klijenta ponovo učinio sretnim, a sa druge strane bi dobio još jedan veliki klub koji bi brendirao i sponzorisao.

Real bi mogao prodajama Isca, Balea, Ceballosa, Llorentea sakupio 200.000.000 eura, dok bi ostatak pokrovisao Nike. Postavlja se još jednog logično pitanje - Zašto "Nike" ne izdejstvuje Neymarov povratak u Barcu, koji se također pominje kao opcija?

Razlog je također jasan, kompanija IMA ugovor sa Barcom, i tu nema nikakvih problema, "otimanje" drugog španskog giganta od velikog rivala je marketinški daleko važniji potez. I gdje će na kraju završiti Neymar? Izgleda da se on najmanje pita...

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.