NORVEŠKI MESSI: Sjećate se Martina Odegaarda, nekad je mjenjao Ronalda, a gdje je danas?

Martin Odegaard, nekada poznat i kao "norveški Messi" dok se probijao u ekipi Stromsgodseta, danas ima velikih problema u karijeri.


19-godišnji Odegaard je trebao biti sljedeća velika fudbalska zvijezda kada je sa 15 godina postao najmlađi igrač koji je zaigrao u norveškoj ligi.
U Realu su odmah reagovali i doveli ga u januaru 2015. No, Odegaard je tek jednom zaigrao od prve minute za Real, i to u Kupu kralja i nije se snašao na Bernabeu.Bivši trener Reala Carlo Ancelotti ovaj je transfer nazvao "PR potezom". U januaru 2017. je posuđen Heerenveenu kako bi imao novi početak u manje zahtjevnoj okolini. Odegaard je postao starter u Holandiji, no u Realu uopšte ne razmišljaju da ga vrate.

U 34 nastupa zabio je tek dva gola, od toga samo jedan ove sezone. Novinar Arilas Ould-Saada kaže da je pokazao tek djelić svojih sposobnosti."Pokazao je da da može preokrenuti tok meča, ali je i tačno da mu nešto nedostaje. Nije gotov proizvod koji garantuje golove i asistencije". Heerenveen je tek deseti u holandskom prvenstvu i čini se da je ovo ekipa koja je maksimum za njega.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.