HIGUAIN SE OGLASIO: Mi znamo koji problem imaju engleski klubovi i zato smo i pravili prilike!

Sjajani napadač Juventusa Gonzalo Higuain bio je veoma zadovoljan nakon plasmana njegovog tima u četvrtfinale Lige šampiona. 


Stara dama je sinoć porazila Tottenham na Wembleyju sa 2:1, a Higuain je bio strijelac izjednačujućeg gola.
On je nakon utakmice rekao da je Tottenham sjajan tim, ali da ostavlja dosta prostora u odbrani. "Bio je ovo veoma težak meč protiv sjajnog tima kakav je Tottenham, koji uvijek daje sve od sebe i veoma je agresivan", rekao je Higuain pa i dodao:"Ali, mi znamo da engleski timovi uvijek ostavljaju prostor nazad i znali smo da ćemo imati naše prilike", zaključio je Higuain, aludirajući da je to manjkavost u igri enegleskih klubova koju je njegov tim iskoristio što je jasno i rekao:

"Morali smo iskoristiti naše prilike i iskoristili smo ih. Veoma sam sretan zbog pobjede, posebno jer nije lako preokrenuti rezultat na Wembleyju""Ponosan sam na ovaj tim i na medicinsko osoblje koje je učinilo sve kako bi me osposobili za ovaj meč. Hvala i mojoj supruzi koja je stala uz mene u posljednje dvije sedmice u kojima sam osjećao veliku bol", poručio je Argentinac.

Vidjećemo da li će Juventus i u narednoj rundi dobiti nekog od engleskih klubova gdje će imati priliku da ponovo demonstriraju sve ovo što je rekao Higuain, čini se da bi njima odgovarao neki engleski klub, pogotovo ako je suditi po izjavi Allegrija koji je poručio da nikako ne želi samo Barcelonu.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.