Cavani ih ne brine, neka ide: PSG se uključuje u veliku trku - Spremno 110 miliona za napadača!

Već neko vrijeme jasno je da je odnos između najvećih zvijezda kluba Neymara i Edisona Cavanija vrlo hladna. 


Kao što se već dugo vremena spominje, Urugvajac bi na ljeto trebao napustiit francuski glavni grad i naći novog poslodavca u nekoj drugoj ligi.
U Parizu se već pripremaju za njegov odlazak, štoviše, prema informacijama koje dolaze iz grada svjetlosti, već su pronašli zamjenu za njega. Očekuje se kako će se francuski div pridružiti utrci za potpisivanje ugovora sa velikom zvijezdom koju već žele brojni velikani.Kapiten Intera trenutno je drugi strijelac Serije A sa 18 golova, a PSG je spreman platiti 110 miliona eura za Maura Icardija. Igraču su spremni dati 40 miliona eura, a taj novac bi inkasirao za vrijeme petogodišnjeg ugovora.

Talijanske novine Corriere dello Sport, međutim, pišu da je ova ponuda slabija od one koju su spremni poslati iz Madrida i koju su već navodno pripremili za Argentinca. Potonji nude još pet miliona, a istodobno i određeni dio marketinga na ime igrača.Odgovorni ljudi u Interu navodno polako gube živce s igračem, pogotovo zbog njegove supruge i agenta Wande Nare, koja želi bolji ugovor za svog supruga. Icarci je bio u Interu od ljeta 2013. kada je došao iz Sampdorije za 13 miliona eura.

Postigao je 96 golova u 170 utakmica i asistirao u 23 navrata, a on je trenutno najbolje plaćen igrač u momčadi. Njegova godišnja plata iznosi 4,5 miliona eura neto, a sa raznim bonusima taj iznos je mnogo veći.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.