REKAO ŠTO DRUGI NE SMIJU: Čovjek koji je otkrio Messija se oglasio o Coutinhou i Dembeleu!

Posljednjih nekoliko dana kompletna Evropa priča o transferu Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu. 


Redsi su na ovom transferu zaradili nevjerovatnih 160 miliona eura, što je za sada drugi najveći transfer ikad u istoji ovog sporta.
Neymar koji je otišao u PSG u tom rekordnom transferu je za sada samo ispred, a od ljeta će veći transfer od Coutinha imati i sjajni mladi Francuz Kylian Mbappe.Međutim, mnogi fudbalski stručnjaci tvrde kako Coutinho ne vrijedi ni blizu izdvojenog novca. Takvo mišljenje sada ima i čovjek koji vrlo dobro zna prepoznati talente s' obzirom da je baš on otkrio Lionela Messija, Josep Maria Minguella.

"Coutinho ne vrijedi 160 miliona. On jeste dobar igrač, pomoći će timu, ali ne vrijedi toliko koliko je plaćen", tvrdi jasno Minguella, koji nema problema da iznese svoj stav, te dodaje:"Ista stvar je i sa Dembeleom. Plaćen je 140 miliona samo kako bi se što prije našla zamjena za Neymara. Ni on ne vrijedi toliko novca. Iako trenutno vlada ludilo na fudbalskoj pijaci, ovo nisu realne cijene ovih fudbalera", smatra on.

Minguella je čovjek koji dobro poznaje stanje u fudbalu. Više od 40 godina je agent i sigurno da njegove riječi mogu da se shvate veoma ozbiljno.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.