Španski mediji otkrili zanimljivu priču: Evo zašto se igrači Barcelone juče nisu pojavili na dodjeli nagrada

Fudbaleri Barcelone i dalje se nalaze u centru pažnje jer su bojkotovali jučerašnju FIFA-inu ceremoniju dodjele nagrade za najboljeg igrača svijeta. 


Ovaj potez igrača katalonske ekipe razočarao je mnoge, te su dobili osude sa svih strana zbog toga. Četvorica igrača Barce bila su u timu godine, dok se Lionel Messi borio za nagradu najboljeg igrača svijeta u 2016. godini.
Ipak, fudbaler Barce odlučili su da neće doputovati u Cirih, te su za razlog naveli to da se moraju spremati za meč Kupa kralja kojeg igraju sutra protiv Athletic Bilbaa.

No, većina se slaže da taj razlog nije istinit i da iza svega toga stoji druga pozadina. Španska Marca danas je prenijela da je glavni razlog što igrači nisu željeli ići na ceremoniju u Cirih taj što su u lošim odnosima s čelnicima kluba.

Navodno, oni su na taj način željeli pokazati da neće ispuniti sve želje koje od njih traže čelni ljudi. Međutim, špekuliše se i o tome da iza cijele priče stoji politička upletanja, te da je to jedini razlog što je Barcelona bojkotovala FIFA-u. Ali, sve ove informacije su još uvijek nezvanične.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.