Šangaj SIPG završio još jedno slavno ime, ovaj tim može da igra i u Evropi!

Andre Viljaš-Boaš je dobio još jedno slavno ime u ekipi, Šangaj SIPG ima najzanimljiviji tim u Kini. 


Kineski novac izaziva ludilo u evropskom fudbalu, međutim, zanimljivo je da retko ko prati koji klubovi su u pitanju u odlascima velikih zvezda iz Evrope. 
Da sada pitate prosečnog pratioca fudbalskih dešavanja ko za koji tim u Kini nastupa, verovatno ne bi imao pojma. 

Upravo zbog toga valja skrenuti pažnju na projekat ekipe Šangaj SIPG koji je pred start nove sezone preuzeo Andre Viljaš-Boaš, a sada je i zvanično završio prelazni rok dovođenjem Rikarda Karvalja.

Karvaljo je došao kao slobodan igrač pošto mu je prošlog leta istekao ugovor sa Monakom i od tada nije imao klub. Iako ima 38 godina, u prošloj sezoni je odigrao preko 40 utakmica za Kneževe, ali nije dobio novi ugovor, stoga je sada kao slobodan stigao u Kinu. 

Dolaskom Karvalja, Šangaj SIPG je popunio broj stranaca u ekipi, mesto petog koji dolazi iz Azije zauzeo je uzbekistanski defanzivac Odil Hamedov koji je nedavno plaćen ruskom Krasnodaru osam miliona evra. Stoga, Šangaj SIPG je za svoje strance tokom poslednjih godinu dana uložio 133,5 miliona evra. 
Viljaš-Boašu preostaje još eventualno da slavnim imenima doda ponajbolje iz kineskog fudbala i da napravi respektabilan tim. 

Karvaljo jeste već odavno u godinama, ali za Kinu sigurno ima kvalitet ako je prošle sezone odigrao 40 mečeva u Fracnuskoj. Oskar i Hulk su u najboljim godinama, a uz sunarodnika Elkesona, i štopera Hamedova, mogu da povuku Šangaj do borbe za trofeje u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, ali i na azijskom kontinentu.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.