Rakitić ide već ove zime i zbog poziva ovog čoveka će otrčati iz Barselone?!

Hrvatski reprezentativac bi mogao da bude najveća bomba ovog prelaznog roka! 


Kao što je već počelo da se spekuliše danas, Ivan Rakitić je nezadovoljan u Barseloni i mogao bi da napusti Kamp nou nakon što je Luis Enrike izgubio poverenje u njega. 
Jutarnji list je ekskluzivno preneo da je Pep Gvardiola odlučan da ga dovede u Mančester siti, već je rekao svom prijatelju i sportskom direktoru Ćikiju Begiristajnu da krene po Hrvata. 

Pep Gvardiola i Ćiki Begiristajn uverili su se tokom protekle dve i po godine da je Rakitić polivalentan veznjak, tehnički dovoljno potkovan da pliva u svetu tika-take, a s druge strane okrenut golu i direktan tako da predstavlja opasnost iz drugog plana, prenosi ovaj izvor. 

Zbog čega je transfer ove zime još kako realan?

Ilkaj Gundogan je u autu sigurno do kraja sezone, propustiće i letnje pripreme, dok je Jaja Ture na izlaznim vratima, pa se odjednom pojavila opcija da Ivan Rakitić već ove zime bude veliko pojačanje za Mančester siti.

Naravno, ovo je sve još uvek u domenu glasina, međutim, priča više nego ikad ima smisla. Luis Enrike ima dovoljno igrača u veznom redu, moglo bi se reći da se večeras oprostio od titule, pa u slučaju prave ponude, Hrvat bi mogao zaista da ode. 

Rakitić je doveden iz Sevilje za 18 miliona evra, jasno je da ga Barsa ne bi pustila ispod 30, što za Siti neće predstavljati nikakav problem. 

Kada se sve uzme u obzir, ova priča zaista dobija na smislu ove zime - Pepu je preko potreban vezni igrač, a Barsi je Rakitić očigledno u drugom planu, dok ne treba zaboraviti ni da je Hrvat uoči jesenjeg duela sa Sitijem otvoreno rekao da bi sarađivao sa španskim stručnjakom! 


Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.