Ništa više neće biti isto: Tottenham za 400 miliona pravi haos u engleskom fudbalu!

Tottenham Hotspur ove sezone nastavio je tamo gdje je stao prošle. Pijetlovi igraju sjajno, bez velike zvijezde i bez neozbiljnih najavaPobjedom nad rivalskim Chelseajem, stigli su na treće mjesto na tabeli, a s obzirom na dosta povoljan raspored utakmica, neće iznenaditi ukoliko se uskoro nađu u samom vrhu. Iskustvo imaju, kvalitet je tu, a iznimno potentan sastav prepun mladih nada, kadar je pobijediti svakog.
Ali, nije to najbolje što ovaj londonski klub sprema za svoje navijače. Naime, Tottenham igra posljednju sezonu na svom White Hart Laneu, a od ljeta tekuće godine, slijedi privremena selidba na Wembley, a potom i na svoj novi stadion na kojem su u toku veliki radovi.

400 miliona funti je iznos koji će u potpunosti promijeniti fudbalske prilike na Otoku. Jer, Pijetlovi veće neće biti samo simpatični klub iz Londona koji je blizu srca neodlučnih fudbalskih fanova širom svijeta. Bit će to moćna mašinerija kadra upustiti se u trku s najbogatijim i najvećim.

Izgleda mnogo, ali pedantni Englezi izračunali su da će za samo nekoliko godina vratiti najveći dio uloženog novca - putem mnogo većeg broja nešto skupljih sezonskih ulaznica, zatim brojnih sadržaja koje će ovaj objekat nuditi... Bit će to nešto sasvim novo na Otoku, na tribine će se moći smjestit 61.000 gledalaca, a Tottenham će stati u bok s klubovima koji imaju najveće stadione u kolijevci fudbala.

Pogledajte kako će izgledati novi stadion Tottenhama koji bi u narednim godinama usljed dvostruko većih prihoda, mogao postati vladar tamošnjeg fudbala. A temelj koji je Mauricio Pochettino postavio je čvrst kao granit.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.