Kinezi se ne šale: Interovo novo pojačanje od 25 miliona eura!

Kinezi se ne šale, ali ovo je tek početak.


Roberto Galjardini je novi igrač Intera. Transfer je dogovoren sinoć kada se u autobusu, na putu za Torino gde ih večeras čeka Juve u kupu, igrač čuo sa agentom koji mu je potvrdio da su stvari dogovorene.

Odlični fudbaler Atalante će biti na pozajmici do leta, ona će biti plaćena dva miliona, a obavezni otkup još 20 na kraju sezone. Uz bonuse vezane za broj nastupa, čitav transfer je 25 miliona evra.

Ovakva formula je napravljena zbog finansijskog fer pleja, Inter nije mogao da isplati sav novac ove zime.

Tako se mladi igrač koga su želeli Juventus, ali i engleski klubovi, preselio među crno-plave.

Radi se o fudbaleru koji je eksplodirao ove sezone, debitovao za mladu reprezentaciju Italije. Ponikao je u fudbalskoj školi kluba koja je jedna od najboljih u Italiju bio na kaljenu u Ćezeni, Speciji i prošle sezone u Vićenci. Dva puta je pozivan u seniorsku selekciju, poslednji put umesto Markisija u novembru, ali nije debitovao.

Igra na mestu veznog igrača, on je samo prvo pojačanje tima. Kineski vlasnici nameravaju da kupe još nekoliko mlađih igrača, Berardija pre svih, ali i Bernadeskija i Veratija na leto. Stiže i Kaprari koji je pozajmljen Đenovi, a žele i Petanju, još jednog igrača Atalante koji bi bio alternativa za Ikardija.

U svakom slučaju, videćemo novi, mlađi Inter, a transformacija će biti izvršena tokom proleća.

Što se januarskog prelaznog roka tiče, posle odlaska Mela i Jovetića, pokušavaju da prodaju Kondogbiju, ili da ga menjaju za Švajcarca Rodrigeza iz Volfsburga. Od nemačkih "Vukova" žele još iskusnog Brazilca Luiza Gustava.

Inter je u seriji pobeda, stvari idu dobro u prelaznom roku, navijači posle dužeg vremena imaju razlog za zadovoljstvo.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.